Семинар «ЗАЩИТА И ОБРАБОТКА ПЕРСОНАЛЬНЫХ ДАННЫХ“

Семинар «ЗАЩИТА И ОБРАБОТКА ПЕРСОНАЛЬНЫХ ДАННЫХ“

Семинар проводит присяжный адвокат Юлия Грамма — Адвокатское бюро CORE Legal Advokaadibüroo

Обучение по запросу.

Стоимость семинара: 120 евро

Описание

Семинар проводит присяжный адвокат Юлия Грамма -CORE Legal Advokaadibüroo

https://www.corelegal.eu/meie-inimesed/julia-gramma/

Организатор ALR ARENGUKESKUS MTÜ

Используем онлайн платформы Zoom, Skype, Google Meet.

Стоимость семинара: 120 евро.  

Регламент (ЕС) 2016/679 Европейского парламента и Совета о защите физических лиц в отношении обработки персональных данных и о свободном перемещении таких данных, об отмене Директивы 95/46 / EC (Общий регламент по защите данных или GDPR). Закон о защите персональных данных (принят 12.12.2018).

Целью семинара является ознакомление участников с необходимыми знаниями в области защиты данных,  с требованиями регламента защиты данных и основами обработки персональных данных, а также разъяснение того, какие документы должны быть в компании соответствующие требованиям персональных данных.

Результат обучения:

  • понимает, что такое персональные данные и основы обработки персональных данных;
  • может объяснить обязанности, права и ответственность, связанные с обработкой персональных данных;
  • знает, кто является стороной обработки персональных данных и знает их права и обязанности;
  • знает, как отвечать на требования и запросы субъекта данных;
  • знает, какие документы должны быть в компании, чтобы соответствовать требованиям к персональным данным,
  • знает, что такое нарушение личных данных и в каких случаях субъект данных и AKI должны быть уведомлены о нарушении.

Приглашаем на семинар представителей:

— IT-компаний и компаний, оказывающие услуги через интернет

— компаний, собирающие клиентские базы, специалистов по персоналу, бухгалтеров

— медицинские учреждения

— компании, предлагающие услуги связи

— образовательные учреждения

— руководители фирм

— компаний, которые собирают персональные данные о своих клиентах в связи с выполнением требований закона или условий договора:

— страховые компании

— компании, ведущие кредитную деятельность

— компании, оказывающие услуги или продающие товары через интернет

Темы семинара:

  • термины обработки персональных данных;
  • стороны обработки персональных данных (обработчик, субъект данных, получатель)
  • основные принципы обработки персональных данных, которым должен следовать каждый член организации;
  • права субъекта данных, когда и как удовлетворять требованиям субъекта данных;
  • права и обязанности переработчиков;
  • использование личных данных для прямого маркетинга;
  • условия использования файлов cookie;
  • обязательные документы, которые должна подготовить каждая компания;
  • когда возникает обязанность назначить сотрудника по защите данных,
  • когда возникает обязанность провести оценку воздействия и что такое аудит защиты данных;
  • требования к передаче персональных данных за пределы ЕС;
  • что такое нарушение личных данных и в каких случаях о нарушении необходимо сообщить субъекту данных и AKI.

По окончанию семинара выдаётся сертификат!

РЕГИСТРАЦИЯ на сайте центра ALR Arengukeskus в разделе регистрация: https://alr.sneg.ee/ru/registracija/, info@alr.ee или по тел. 5669 0105, 5551 1841

По оплате семинара подтверждаем участие! Количество мест ограничено: 25 участников

*Плата за участие возвращается в случае отмены за 5 дней до начала семинара, позже аннулирование оплаты невозможно.

Copyright © All rights reserved.

ALR Arengukeskusekool

Õppekava nimetus: Andmekaitse ja isikuandmete töötlemine

Õppekava rühm: Õigus

Koolitaja: vandeadvokaat Julia Gramma

Õppekeel on eesti ja vene keel.

Kinnitatud 18.09.2018, uuendatud 26.04.2021.

1. Üldsätted

1.1 ALR Arengukeskusekooli koolituse õppekava „Andmekaitse ja isikuandmete töötlemine(edaspidi õppekava) on alusdokument  täiskasvanute koolituseks erakoolis. Õppekava on suunatud inimestele kes vajavad teadmisi ja oskusi teha selgeks  ettevõtte klientide ja töötajate isikuandmete töötlemise aluseid

1.2 Õppekava kooskõlas erakooliseaduse

2. Koolituse aluseks olevad õigusaktid:

2.1 Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruses (EL) 2016/679 füüsiliste isikute kaitse kohta isikuandmete töötlemisel ja selliste andmete vaba liikumise ning direktiivi 95/46/EÜ kehtetuks tunnistamise kohta (isikuandmete kaitse üldmäärus või GDPR). Isikuandmete kaitse seadus (vastu võetud 12.12.2018).

2.2 Õppekava koosneb teoreetilisest ja praktilisest õppest ning iseseisvast tööst.

2.3 Koolitus toimub auditoorselt või veebi vahendusel.

3. Koolituse eesmärk:

3.1 Seminari eesmärk on anda osalejatele vajalikud teadmised andmekaitse alal, tutvustada andmekaitse määruse nõuetega ja isikuandmete töötlemise alustega ning selgitada, millised dokumendid peab ettevõttes olema isikuandmete nõuetele vastamiseks.

4. Õpiväljundid

Koolituse läbinu:

  • saab aru mis on isikuandmeid ja isikuandmete töötlemise aluseid;
  • oskab selgitada isikuandmete töötlemisega kaasnevaid kohustusi, õigusi ja vastutust;
  • teab, kes on isikuandmete töötlemise pooled ja teab nende õigustest ja kohustustest;
  • teab, kuidas vastata andmesubjekti nõuetele ja päringutele;
  • teab, millised dokumendid peab ettevõttes olema isikuandmete nõuetele vastamiseks,
  • teab, mis on isikuandmete rikkumine ja millistel juhtudel tuleb teavitada rikkumisest andmesubjekti ja AKI.

5. Õpingute alustamise tingimused

5.1 Koolituse/seminari sihtgrupiks on eraettevõtete juhid, juristid, IT-töötajad, personaalijuhid, klienditeenindajad ja kõik töötajad, kellel on juurdepääs isikuandmetele ja kes tegelevad isikuandmete

5.2 Algastmel alustab õppija õpinguid koolitustellimuse alusel.

6. Õppekava maht ja sisu

Õppekava näeb ette 7 ak.tundi (sh iseseisv töö 2 tundi) ja sisaldab 12 teemat.

  • isikuandmete töötlemise terminid;
  • isikuandmete töötlemise pooled (töötleja, andmesubjekt, vastuvõtja)
  • isikuandmete töötlemise aluspõhimõtted, mida iga organisatsiooni liige peab järgima;
  • andmesubjekti õigused, millal ja kuidas vastata andmesubjekti nõuetele;
  • töötlejate õigused ja kohustused;
  • isikuandmete kasutamine otseturunduseks;
  • cookie’de kasutamise tingimused;
  • kohustuslikud dokumendid, mida iga ettevõtte peab koostama;
  • millal tekkib kohustus määrata andmekaitse spetsialisti,
  • millal tekkib kohustus teha mõjuhinnangu ja mis on andmekitse audit;
  • nõuded isikuandmete edastamisel väljaspool EL;
  • mis on isikuandmete rikkumine ja millistel juhtudel tuleb teavitada rikkumisest andmesubjekti ja AKI.                                          

Kokku: 7 ak.t

7. Õppevorm ja meetod

7.1 Koolitus toimub päevaõppes– 1 päevane koolitus.

7.2 Õppetöö hõlmab loenguid, praktilist tööd ja iseseisvat tööd.

7.3 Õppeaja arvestust peetakse akadeemilistes tundides.

7.4 Õppe üks õppepäev kestab vähemalt 7 akadeemilist tundi.

Kokku kestab koolitus 7 ak.t , sh iseseisev töö on 2 ak.tundi.

8. Hindamise põhimõtted

8.1 Koolituse lõpul on koolituse lõpetanu teadlik andmekaitse nõuetest ja oskab oma teadmisi igapäevas töös kasutada.

9. Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid

9.1 Koolituse läbimise eelduseks on osalemine vähemalt 100% kontakttundidest.

9.2 Kui osalemine koolitusel on 100%, siis  väljastatakse koolituse lõpetamise kohta tunnistus.

10. Õppekeskkond

10.1 Keskkond õppeasutuses on sobiv koolituse läbiviimiseks.

10.2 Koolituse toimumise aadressid vastavalt koolitaja nõudmiseele,

– Väike-Ameerika 8, Kesklinn, Tallinn

  • Õpperuumid on puhtad, hea valgustuse ja  ventilatsiooniga, ruumides tagatud kaitsevahendid.
  • Õpperuumides on õppimise läbiviimiseks ette nähtud mööbel: lauad, toolid, tahvlid. Vajadusel võimalik kasutada projektorit ja arvutit.
  • Õpperuumid ja tehnika vastavad tervisekaitse-ja ohutusnõuetele.

11. Õppematerjalid

11.1 Koolitus viiakse läbi praktilises suhtlusvormis ja täiendavaid õppematerjale ei vajata.

12. Koolitaja kompetentsust tagava kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus

ALR Arengukeskus MTÜ poolt kaasatud koolitaja:

Julia Gramma

Vandeadvokaat, CORE Legal Advokaadibüroo

Rohkem informatsiooni https://www.corelegal.eu/meie-inimesed/julia-gramma/

Copyright © All rights reserved.